In deze categorie treft u modulen aan met betrekking tot preventiewerk voor de tandartsassistent.

Gedurende de intake zal de preventieassistente aandacht besteden aan de anamnese, het onderzoek van harde en zachte weefsels, de DPSI-, bloedings-, en plakscore. Deze onderwerpen komen in deze module aan bod, inclusief hun betekenis en de uitslagen van metingen. In deze module verschaft  mevrouw Voet ons en goed theoretisch overzicht op de intake. Tevens wordt de handelswijze in de praktijk behandeld.

Mevrouw Voet geeft ons een overzicht van de verschillende instrumenten die bij preventiewerkzaamheden gebruikt worden. Welke instrumenten zijn het nu precies? Wat is het verschil tussen een scaler en een curette en hoe gebruik je deze instrumenten nu? Hoe zit het met het slijpen hiervan? Al deze onderwerpen passeren de revue. Hiernaast worden er veel tips gegeven.

Implantologie neemt een steeds belangrijker onderdeel in binnen de mondzorg. Hierdoor krijgen preventieassistenten er steeds meer mee te maken. Wat kan een preventieassistent nu wel of niet doen bij patiënten met implantaten? Indien de preventieassistent wel wat doet, wat is dan een goede werkwijze en welke instrumenten kunnen hierbij gebruikt worden? Dit is slechts een greep van de onderwerpen die aan bod komen bij deze heldere presentatie van mevrouw Voet.

Het polijsten en fluorideren zijn werkzaamheden die een preventieassistent in de praktijk goed kan doen.  Maar welke materialen kan men hiervoor het beste gebruiken? Wat zijn kritische factoren waaraan aandacht besteed dient te worden? Wat zijn indicaties en contra-indicaties waarmee rekening gehouden dient te worden? Dit is slechts een greep van de onderwerpen die door mevrouw Voet in deze module besproken worden.

Op heldere en gestructureerde wijze weet mevrouw Voet de werkwijze bij het sealen over te brengen. Verschillende onderwerpen komen aan bod, waaronder verschillende materialen die bij het sealen gebruikt worden.In de tweede module wordt het sealen in de praktijk gedemonstreerd.

Na deze modulen dient de cursist onder begeleiding te oefenen met het sealen om de werkwijze in de praktijk onder de knie te krijgen.